Nekklachten

Enkele oorzaken


nekklachtenKlachten aan de nek en de rug komen veel voor. Voor gemiddeld 40% van de werkende populatie zijn deze klachten de belangrijkste reden voor arbeidsverzuim. Tijdens de arbeid, maar ook tijdens sport en hobby’s kunnen de rug en de nek overbelast raken. Aanpassingen in de belasting en de belastbaarheid kunnen de klachten niet altijd verhelpen. Ondanks herhaalde behandelingen blijven goede resultaten vaak uit.

Minder bekend


Het is minder bekend dat nekklachten ook veroorzaakt of onderhouden kunnen worden door aanhoudende overbelasting van het kauwstelsel. Dus wanneer je de kaken regelmatig opeen klemt of tandenknarst dan worden spieren in de hals en de nek onnodig belast. Naast een gericht hals- en nekonderzoek moet daarom ook het kauwstelsel op haar functie worden onderzocht.

Aanvullende diagnostiek


Wanneer het klinisch onderzoek verdere vragen oproept dan is het mogelijk dat om nadere diagnostiek gevraagd zal worden. In overleg met de verwijzend arts of tandarts kan een MRI, een röntgenonderzoek, ECHO, of ander specialistisch onderzoek worden aangevraagd.

Resultaatgerichte behandeling die uw nekproblemen oplossen


Naast een fysiotherapeutische behandeling kan ook een specifieke manueeltherapeutische behandeling worden uitgevoerd. In veel gevallen vindt er een geïntegreerde behandeling van het kauwstelsel en de hals- en de nek plaats.

Wilt u weten of uw symptomen overeenkomen met verschillende hoofd, oor, of kaakproblemen? Doe dan nu de zelftest.